Zabierz swoje ulubione smaki do domu

Delikatesy Włoskie online

czekolada zanzibar

Sortowanie: Domyślne
Domyślne
Wg popularności
Od najtańszych
Od najdroższych
Od najnowszych
    Nie znaleziono produktów, których szukasz.

Czekolada Zanzibar to nie odmiana czekolady wyprodukowana z ziarna kakaowego pochodzącego z Tanzanii, a raczej marka czekoladek produkowana przez włoską firmę Sperlari. Nazwa nawiązuje do archipelagu Zanzibar, ale nie ma związku między cukierkami a wyspami.

Są to praliny gianduja, czyli czekoladowo-orzechowego kremu. Dostępne są w kilku wariantach, ale najpopularniejsza jest mleczna czekoladka z kremem gianduja i dwoma całymi orzechami laskowymi w środku. Krem gianduja ma gładką i kremową konsystencję, a orzechy laskowe dodają przyjemnego chrupkości. Mleczna czekoladka jest słodka i mleczna, idealnie komponując się z bogatym smakiem kremu gianduja.

 

Oto kilka innych popularnych smaków cukierków Zanzibar:

  • Zanzibar Caramel Dorè: Ta odmiana posiada mleczną czekoladkę z kremem gianduja i kawałkami karmelu. Kawałki karmelu dodają słodkiej i kleistej konsystencji cukierkowi.
  • Zanzibar Dark: Ta odmiana posiada ciemną czekoladkę z kremem gianduja. Ciemna czekoladka jest lekko gorzka, co idealnie kontrastuje ze słodyczą kremu gianduja.
  • Zanzibar White: Ta odmiana posiada białą czekoladkę z kremem gianduja. Biała czekoladka jest słodka i mleczna, idealnie komponując się z bogatym smakiem kremu gianduja.

Cukierki Zanzibar to pyszna i rozpływająca się w ustach przyjemność. Idealne jako przekąska lub deser. Są również popularnym pomysłem na prezent.