Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny....
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
OLIWKI ZIELONE ANCHOIS 350G PUSZKA EL FARO
OLIWKI CZARNE DUŻE 350G EL FARO
OLIWKI ZIEL.POMARAŃCZA 350G EL FARO
OLIWKI CZARNE KROJONE 240G/130G FIGARO
OLIWKI ZIELONE KROJONE 240G/130G FIGARO
ZIELONE OLIWKI FASZEROWANE SACLA 140G
Oliwki to owoce drzewa oliwnego, Olea europaea. Drzewo oliwne to drzewo liściaste, które pochodzi z regionu śródziemnomorskiego. Oliwki są uprawiane od tysięcy lat i są ważnym składnikiem kuchni śródziemnomorskiej.
Oliwki są dostępne w różnych kolorach, w tym czarnym, zielonym i fioletowym. Kolor oliwek zależy od ich dojrzałości. Czarne oliwki to dojrzałe oliwki, natomiast zielone oliwki to niedojrzałe oliwki.
Oliwki są dobrym źródłem tłuszczów nienasyconych, które są zdrowe dla serca. Zawierają również witaminę E i antyoksydanty.
Oliwki można jeść na surowo, marynowane lub konserwowane. Można je również wykorzystać do produkcji oliwy z oliwek.
Oto kilka popularnych rodzajów oliwek:
Oliwki to pyszny i zdrowy dodatek do wielu potraw. Można je dodawać do sałatek, pizzy, makaronu i innych potraw.