Zabierz swoje ulubione smaki do domu

Delikatesy Włoskie online

pomidory

Sortowanie: Domyślne
Domyślne
Wg popularności
Od najtańszych
Od najdroższych
Od najnowszych
  • Pomidory Polpa Pomidory Krojone - włoski smak, pełna konsystencja, żywy smak. 100% włoskich pomidorów w puszce

    8

    POMIDORY POLPA POMIDORY KROJONE 100% WŁOSKICH 400 g

  • Pomidory Suszone w Słońcu (1,5kg) - Dojrzałe pomidory z Apulii, suszone na słońcu. Bez konserwantów. Idealne do sałatek, makaronów.

    58

    POMIDORY SUSZONE W SŁOŃCU 1,5 kg

  • Pomidorki koktajlowe (400g) Cirio - dojrzałe, słodkie pomidorki. Idealne do sałatek, pizzy, makaronu i przekąsek. Bez konserwantów.

    10

    POMIDORKI KOKTAJLOWE 400G CIRIO

  • Cirio Pomidory bez skórki (400g) - dojrzałe, mięsiste pomidory bez skóry. Pełny, naturalny smak. Idealne do sosów, zup i dań kuchni włoskiej.

    8

    CIRIO POMIDORY BEZ SKÓRKI 400G

  • Pomidory bez skórki Reggia (400g) - dojrzałe, bez skóry, idealne do sosów, zup i dań z makaronu. Bez konserwantów.

    5

    POMIDORY BEZ SKÓRKI WŁOSKIE REGGIA 400g

  • Pomidory włoskie Krojone Reggia (400g) - soczyste kawałki, gęsty sok, idealne do sosów, zup, makaronu i pizzy. Bez konserwantów.

    5

    POMIDORY WŁOSKIE KROJONE REGGIA 400g

Pomidory to owoc, który jest powszechnie używany w kuchni. Jest dobrym źródłem witaminy C i likopenu. Pomidory można jeść na surowo, gotowane lub przetworzone na sosy, salsę i przeciery.

 

Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej i Środkowej. Do Europy zostali przywiezieni przez Hiszpanów w XVI wieku. Pomidory szybko stały się popularnym składnikiem kuchni europejskiej.

Pomidory są dobrym źródłem witaminy C, potasu i błonnika. Zawierają również likopen, przeciwutleniacz, który może pomóc zmniejszyć ryzyko niektórych rodzajów raka.

Pomidory można jeść na wiele różnych sposobów. Można je jeść na surowo w sałatkach lub jako przekąskę. Można je również gotować na sosy, salsę i przeciery. Pomidory można również dodawać do zup, gulaszu i potraw z makaronu.

Pomidory to wszechstronny i zdrowy owoc, który można zjeść na wiele różnych sposobów. Są dobrym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.